Főoldal > Szabó- Gruisz Judit vezető sminkes

Szabó- Gruisz Judit vezető sminkes

Szabó- Gruisz Judit vagyok, sminkes, sminkoktató és a sminkiskola vezető sminkese, alapítója. Sminkelek, sminkelést oktatok, sminkeseket képzek.

Nem szívesen használom a profi sminkes vagy a sminkmester szavakat, mert mondani lehet bármit, de sminkmesterré válni csak hosszú évek gyakorlata és tapasztalata alapján lehet, ehhez egy iskola elvégzése nagyon kevés.

Kislánykorom óta vonz a művészet, a divat, a színekben rejlő lehetőségek, életem mégsem ebben az irányban indult először.

Kis kitérő után a számok sivár világából egy kreatívabb irányt vettem a szépségipar felé. Pedikűrösként és körmösként dolgoztam, de ez sem elégítette ki a szép iránti vágyam, a kreativitásom szerettem volna teljesebbé tenni, ezért beiratkoztam egy sminkiskolába, ahol rengeteg értékes barátságra tettem szert, nagyon sok ötletet, bíztatást kaptam leendő kollégáimtól.

A sikeres vizsga után okleveles sminkes lettem.

Ám ez a tudás még kevésnek bizonyult, folyamatos fejlődésre volt szükségem, így magán órákat vettem Rikk Ágnes egyik volt tanítványától, így nagyon sok fortélyra, még alaposabb tudásra tettem szert.

2009 decemberében teljesült nagy álmom és megnyitottam sminkiskolámat.

Kezdetben egyedül próbáltam segíteni tanulóim fejlődését, majd a többféle látásmód kialakítása érdekében összefogtam tehetséges sminkes kolléganőimmel és velük folytattam az iskola üzemeltetését.

2010-ben elvégeztem az EFEB Felnőttoktatási Központnál egy sminkmesteri tanfolyamot is, amit egy kiváló színházi sminkes tartott, aki csemegeként bevezetett a maszkmesterek világába is, ahol rengeteg trükköt tanultam.

És, ha mindez kevésnek bizonyult volna, két kamaszlányom is nap mint nap újabb kihívásokra ösztönöz.

A smink a részemmé vált. A szenvedélyem lett.

A legfontosabb számomra az alkotás és Vendégeim elégedett mosolya lett és tanulóim meg felelő felkészítése a sminkes szakmára.

Megtalálni egyéniségünk, kifejezni önmagunk, ez az igazi kihívás!