Gyakran Ismételt kérdések

Sminkes tanfolyamainkkal igyekszünk a tanulók időbeosztásához igazodni, szinte bármikor lehet kezdeni és járni. A tanulótól függ az is, hogy egy héten, mennyi napon szeretne jönni. Kivételt képeznek a kihelyezett oktatások!
Sminkes tanfolyamainkon egy alkalom általában 5 óra hosszú.
Az eszközöket és az anyagokat biztosítjuk a sminkes tanfolyam alatt az órákon.
Minden alkalomra szükséges modell.
Van lehetőség akár pár nap alatt is elvégezni a sminkes tanfolyamot. Lehet napi 5 órával vagy ebédszünettel napi 2x5 órával is járni. Utóbbi esetben két modell szükséges, egy a délelőtti és egy a délutáni órákra.
Tanfolyamainkkal igyekszünk a tanulók időbeosztásához igazodni, szinte bármikor lehet kezdeni és járni. A tanulótól függ az is, hogy egy héten, mennyi napon szeretne jönni.
Kihelyezett oktatást csak 2-3 fő esetén tudunk biztosítani. Illetve van lehetőség egyedül is kérni, de akkor felárral kell számolni. / Utazási költség, helyiség bérlet növelheti a kiadásokat / Bizonyos városokban van mód kihelyezett oktatásra, erről bővebb felvilágosítást a központi / Újpesti / iskola elérhetőségén lehet kérni.
Természetesen szívesen segítünk felkészülni a vizsgákra is, ehhez kérje egyéni ajánlatunkat vagy nézze meg tanfolyamainkat. Van lehetőség kihelyezett, csoportos felzárkóztatásra is igény esetén.
Minden tanfolyamunk az alapoktól indul, így nincs szükség semmilyen előképzettségre. Az előképzettséget igénylő tanfolyamok leírásában megtalálhatók az előfeltételek.
Minden eszközt és sminkterméket a sminkiskola biztosít az egyéni sminkoktatásokon is. Az eddig, otthon használt termékeket el lehet hozni, hogy megmutassuk, mire és hogyan használja a jövőben.
Oktatóink mindig kellemes, jó hangulatra törekszenek. Elvünk, hogy rendszeres ellenőrzés mellett hagyjuk a tanulók saját egyéniségét kibontakozni. Az egyéni tanrend lehetőséget ad arra, hogy minden tanulóra figyeljünk és azokat a technikákat gyakoroljuk, ami az adott személynek nehezebben megy. Szeretjük, ha sokat kérdeznek a tanulók. A kötetlen beszélgetés oldja a feszültséget, a szakmai konzultáció pedig segíti a tanulási folyamatot.
A vizsga idején az oktató már azt is figyeli a tanuló mennyire tudja önállóan elkészíteni az adott sminket a modellre szabva, így a smink készítése alatt csak megfigyel és a smink elkészülése után, ha szükséges javít, korrigáltat. Segítség kérésre természetesen folyamatosan van lehetőség ettől függetlenül.
Az oktatás tematikákra épül, így szükséges betartani az oktató által kért sminkek sorrendjét. A sminkek sok esetben egymásra épülnek. Igyekszünk úgy kialakítani az oktatott sminkek technikáit, hogy minden fontos technika, trükk bele kerüljön a tananyagba. Amennyiben a tanfolyam alatt a tanuló jól halad az előírt sminkekkel és az oktató engedélyezi a tanfolyam vége felé, illetve a modell utolsó sminkjeként egy-egy alkalommal lehet kérni az oktatótól, hogy „hozott” sminkes kép alapján készítse el a tanuló a sminket. De ez nem mehet az előírt tanmenet kárára!
Természetesen modulonként is el lehet végezni a tanfolyamokat, ebben az esetben célszerű kis kihagyásokkal elvégezni ezeket, hogy a következő modul elején ne elölről kelljen kezdeni ismételni, hanem már az új technikákat tudjuk elsajátítani.
Igyekszünk a sminktanfolyamokon maximum 3 fővel dolgozni, ha a tanulók létszáma és az időpontok telítettsége miatt előfordul több fő részvétele egy alkalommal, mint 3 fő, plusz egy oktatóval dolgozunk, hogy a létszám nagysága ne menjen a tanuló oktatásának a rovására.
Az egyéni sminkoktatásunk egyénileg vehető igénybe, vagyis csak az vesz részt a tanfolyamon, akivel azt az időpontot leegyeztettük. Kivétel ez alól, ha valaki eleve úgy szeretne jönni, hogy mást is hozna magával a tanfolyamra.
Igen van lehetőség a sminkes tanfolyamoknál részletfizetésre. A különböző óraszámú tanfolyamoknál eltérő a részletek száma. A részletfizetés pontos menetéről az oktatók adnak felvilágosítást a tanfolyam megjelölése fényében.